Mensen die op een yoga mat aan het mediteren zijn

Welke yoga voor beginners? Vind de yoga stijl die bij jou past!

Yoga is een eeuwenoude oefentechniek die in de moderne wereld nog steeds veel wordt gedaan. En dit is niet zomaar, yoga biedt veel voordelen en kan je lichaam en geest tot verbinding brengen.

Jij bent waarschijnlijk nieuw met yoga en wilt graag weten of yoga iets voor jou is, dan ben je goed terecht gekomen bij deze blog.

Welke yoga voor beginners het beste is kan een moeilijke zoektocht zijn omdat er veel soorten yoga zijn die je kunt uitvoeren, maar ik kan jou daar wel mee op weg helpen! Lees snel verder om er achter te komen hoe je met yoga kunt starten als een complete beginner!

Waarom elke nieuweling yoga kan doen!

Yoga kan er misschien uitzien als een lastige sport, maar in de praktijk bewijst dit zich wel anders. Yoga kan door elk groentje worden uitgevoerd, van jong tot oud.

Het doel van yoga is niet om prestaties neer te zetten of om beter te zijn dan de rest, maar yoga heeft als doel om je fysiek en mentaal tot rust te laten komen.

Welke yoga voor beginners geschikt is kan moeilijk te achterhalen zijn door de vele soorten yoga die er bestaan. Dit moet daarentegen geen probleem zijn omdat je natuurlijk deze blog hebt als een beginsel om je aan vast te houden.

Ook is het zo dat je niet veel nodig hebt om te beginnen met yoga, elke nieuweling kan wel een mooie vloer uitkiezen om yoga te beoefenen. Het is natuurlijk wel mooi meegenomen als je een yoga mat of iets van een kleedje onder je billen hebt!

Er zijn genoeg video’s op Youtube die je gratis kunt bekijken om yoga te beoefenen, maar er zijn ook betaalde opties zoals happywithyoga waar je rond de 300 lessen kunt volgen voor maar $12,50 per maand.

Zo zijn de twee opties helemaal aan jou en kun je van beide yoga leraren zeker iets leren! Hieronder is een knop om de lessen op happywithyoga te bekijken.

Welke yoga soorten kun je doen als beginner?

Hatha yoga

In deze stijl van yoga beoefen je ontspanning en mindfulness terwijl je je lichaam langzaam en opzettelijk in verschillende houdingen beweegt die je kracht en flexibiliteit op de proef stellen. Ideaal voor beginners, maar ook voor gevorderde.

Bekijk hier een Hatha yoga les op Youtube!

Yin yoga

Met deze stijl van yoga kan een beginner makkelijk meedoen, in deze stijl duren de asana’s (houdingen) langer waardoor je jouw lichaam beter gaat voelen. Het is niet heel intensief en dus goed om mee te beginnen!

Bekijk hier een Yin yoga les op Youtube!

Iyengar yoga

Het lichaam en de geest in verbinding brengen is de sleutel tot goede yoga, en zo wordt deze vorm van yoga ook uitgevoerd. Het is een krachtige en actieve vorm van yoga, waarbij precisie een groot onderdeel is.

Daarnaast is Iyergar yoga goed om de uitlijning van een correcte vorm te leren, en dit kan worden gedaan door ouderen en leerlingen van alle niveaus. Dus ook de beginners in de yoga wereld!

Bekijk hier een Iyengar yoga les op Youtube!

Power yoga

Deze vorm van yoga kun je gemakkelijk beoefenen binnen een bepaalde tijd. Hier hoef je dus niet lang voor te zitten.

Dit is een fysieke en actieve vorm van yoga die afgeleid in van de Ashtanga yoga, dit is dus voor iedereen bedoeld.

Power yoga houdt zich minder bezig met het geestelijke en religieuze gedeelte.

Bekijk hier een Power yoga les op Youtube!

Rond de 300 yoga lessen op één plek volgen?

Wil jij graag al je yoga lessen op één plek hebben en ook de yoga oefeningen uit kunnen voeren wanneer en waar je dat ook wilt!

Dan moet je eens kijken op happywithyoga, met een breed aanbod hebben hun veel soorten yoga die jij kunt proberen voor een kleine prijs!

man in een veld die yoga oefeningen doet

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *