De beste fitness oefeningen om af te vallen! Zo val je écht af!

De beste fitness oefeningen om af te vallen! Zo val je écht af!

Zit jij ook soms met het probleem dat je maar niet afvalt, waar kan dat aan liggen denk je dan. Het kan vervelend zijn om je tijd in het trainen te stoppen om daar uiteindelijk geen resultaat uit te halen!

Of misschien begin je net met trainen en wil je weten wat de beste fitness oefeningen zijn om af te vallen. In beide gevallen kan ik helpen om een goede training op te zetten, zelf als ik in de sportschool sta zijn de loopband of fiets niet mijn favoriete oefeningen.

Daarom gaan we het in deze blog hebben over de goede fitness oefeningen om af te vallen, en de oefeningen die het ook leuker maken. Zo houdt je de training beter vol!

Lees vooral verder voor meer informatie over de oefeningen die jou een steuntje in de rug kunne geven bij je volgende training.

Hoe zit het in elkaar als je afvalt?

Voordat we gaan kijken naar de beste oefeningen om af te vallen, is het essentieel om te weten hoe afvallen in elkaar zit.

Bij het afvallen kijk je naar twee dingen die belangrijk zijn, en dat is de energie inname (de hoeveelheid calorieën die je eet) en de energie verbruik (het aantal calorieën dat je verbrandt).

Als de energie inname en het energie verbruik hetzelfde is dan blijft je gewicht op één lijn en kom je niet aan, maar val je ook niet af.

Als je meer energie inname hebt als energie verbruik dan kom je dus aan, maar ons doel is om meer energie verbruik te creëren dan energie inname om zo kilo’s kwijt te raken!

Daarnaast is het per persoon verschillend hoe jou energie verbruik is, dit heeft allemaal te maken met je lengte gewicht en andere factoren.

Daarom moet je goed voor jezelf kijken wat werkt en niet zomaar dingen gaan overnemen van andere. Het is een balans tussen voldoende bewegen en niet te veel en niet te weinig eten.

De beste fitness oefeningen om af te vallen!

Nu weten hoe ons lichaam in elkaar zit als het aankomt op afvallen, kunnen we gaan kijken naar de goede fitness oefeningen om af te vallen en weer helemaal in top vorm te komen!

Als je even nadenkt over de oefeningen die veel calorieën verbranden, dan zijn dat meestal oefeningen met een hoge intensiteit en veel beweging van het lichaam.

Je snapt ook wel dat een standaard bicep curl niet evenveel verbrand als hardlopen bijvoorbeeld. Dit simpelweg omdat er meer spieren aan de slag moeten om de beweging te maken.

Om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken heb ik een lijst gemaakt met oefeningen waarbij het aantal calorieën die per minuut verbrand worden staan weergegeven.

De beste fitness oefeningen om af te vallen! Zo val je écht af!

Echter verschilt dit per persoon, aangezien hoe meer je weegt des te meer calorieën jij verbrand per oefening daarom is deze lijst alleen een richtlijn die je aan kan houden.

Het is niet alleen de training die er voor zorgt dat je afvalt!

De beste fitness oefening om af te vallen te kiezen is niet het enige wat je moet doen om ook daadwerkelijk af te vallen.

Naast de juiste training is het ook belangrijk om goed op je voeding te letten, je energie inname waar we het over hadden en ook daarbij goed uit te rusten.

De rust wil je nemen zodat je lichaam spieren, botten, zenuwen en weefsel kunnen herstellen en zo kan je lichaam na de rust sterker worden als dat het eerst was.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *