Wat zijn vitaminen en mineralen

Alle informatie over wat vitaminen en mineralen zijn!

Vitamines en mineralen zijn de belangrijke onderdelen van ons bestaan, zonder ze zouden we niet kunnen leven of zouden we ons heel slecht voelen.

Daarom bekijk je deze blog ook om te ontdekken wat vitamines en mineralen nou eigenlijk zijn, en waarom ze zo belangrijk zijn. Misschien voel je je niet lekker en ga je daarom op onderzoek uit!

Daarnaast gaan we in deze blog kijken welke vitamines er allemaal zijn en hoeveel er eigenlijk wel niet zijn!

Wat zijn vitamines en mineralen?

Als we gaan kijken naar vitamines en mineralen dan zouden we dat even apart moeten nemen omdat het niet voor niks een andere naam heeft!

Wat zijn vitamines?

Vitamines haal je uit je voeding en deze komen in kleine beetjes daar in voor, het zijn voedingsstoffen die je lichaam niet aan kan maken en daarom moet je het uit je eten halen!

In bijvoorbeeld boerenkool zit veel vitamine C, maar in vlees zit dan weer veel vitamine B5

Maar waarom heeft je lichaam vitamines nodig? Het lichaam heeft vitamine nodig om te kunnen groeien, gezond te blijven en bepaalde ontwikkelingen te steunen zoals het vrijmaken van energie uit de koolhydraten die je eet.

Wat zijn mineralen?

Net zoals vitamines komen mineralen maar een beetje voor in ons eten, en eigenlijk hebben ze dezelfde functie als vitamines.

Dat is om namelijk het lichaam te laten groeien, gezond te houden en bepaalde processen op gang te krijgen. En ook mineralen kan het lichaam niet zelf aanmaken.

Het verschil tussen de vitamines en mineralen zit er in dat sommige dieren en planten bepaalde vitamines zelf kunnen maken, echter is dit bij mineralen niet.

Deze moeten planten uit de grond halen en dieren moeten dit binnenkrijgen door hun voeding, net als ons dus!

Welke vitamines en mineralen zijn er allemaal?

Er zijn een heel aantal vitamines natuurlijk en allemaal hebben ze ook een andere functie voor ons, daarom is het belangrijk om ze allemaal voldoende binnen te krijgen!

Om alle vitamines en mineralen op een rij te zetten en de functie te beschrijven is super handig, maar niet bedoeld in deze blog, daarom kun jij doorklikken naar de site van de consumentenbond.

Op deze site leggen hun alles uit over de vitamines en mineralen die jij nodig hebt! Hier onder zie je een minder uitgebreide tabel van vitamines en mineralen die jij nodig hebt.

Lijst met nodige vitamines en mineralen

Hoeveel vitamines en mineralen heb je dan per dag nodig?

Het aantal vitamines en mineralen dat je per dag nodig hebt is gebaseerd op het ADH, algemene dagelijkse hoeveelheid, en dit zou voor iedereen genoeg moeten zijn.

In bijzondere gevallen is het niet genoeg voor sommige personen maar voorderest kan iedereen het ADH aanhouden!

Ook al wil je meer nemen dan het ADH levert dit geen voordeel op in je gezondheid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *