hangende yogamat van de action

Yogamat van de Action review: Is dit het kopen waard?

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een geschikte yogamat voor yoga, en de yogamat van de Action kwam tevoorschijn. 

Is dit wel de juiste keuze? Dit matje van de Action heeft zo zijn voordelen en nadelen en ik kan begrijpen waarom je overweegt de yogamat te kopen!

Een yogamat heeft natuurlijk wel een belangrijke taak als het gaat om de uitvoering van je asana’s (yoga oefeningen).

In deze review van de Action yogamat zal ik de mat zelf bespreken en de voor- en nadelen van deze mat bespreken. Van de dikte tot de prijs en het materiaal, ik zal zo veel mogelijk proberen te bespreken zodat jij een goede keuze kunt maken als je op zoek bent naar een yogamat.

Wacht niet langer en lees snel verder als jij wilt weten of deze mat van de Action een goede yogamat is, of meer een fitnessmat.

Waarom een yogamatje van de action?

Er zijn zo veel yoga matten op de markt, waarom zou je de yogamat van de Action juist moeten halen. Als een beginner in de yoga zal deze er waarschijnlijk precies hetzelfde uitzien als de andere.

Ik begrijp dat het een mooi ‘instapmodel’ is om mee te beginnen, misschien weet je nog niet zeker of yoga iets voor jou is en wil je eens een matje uitproberen.

Hieronder vind je meer over de Yogamat van de action, en waarom jij het wel of niet zou moeten kopen!

Kaytan yogamat van de action

Prijs

Laten we beginnen bij de prijs! Hier valt niet over te klagen toch? 8,95 per stuk.

Dat is een mooie prijs, zeker als je het vergelijkt met andere yogamatten die op de markt zijn en die zeker rond de 25 tot 30 euro kunnen kosten.

Toch vraag ik mij dan af hoe het zou kunnen dat ze zo goedkoop een yogamat kunnen produceren, dan zou de kwaliteit toch minder moeten zijn. Hieronder zie je hoe de action yogamat het doet als het over kwaliteit gaat!

Kwaliteit

Oké, hij is goedkoop. Maar de kwaliteit valt toch tegen als je het aan mij vraagt, de mat is gemaakt van polymeer.

Dat materiaal wordt ook wel zacht TPE genoemd, dit zorgt ervoor dat de mat makkelijk schuift op de grond. En jij dus ook op de mat! De grip is dus door het materiaal niet optimaal.

Daarnaast zorgt dit materiaal ervoor dat je opstaande randen krijg bij de mat zoals je kunt zien in de foto hiernaast.

Daarnaast zorgt dit materiaal ervoor dat je opstaande randen krijgt bij de mat zoals je kunt zien in de foto hiernaast (Dit is niet de yogamat van de action maar een afbeelding ter illustratie).

Dus om eerlijk te zijn is het een superhandige mat, die 1 kg weegt dus overal mee naar toe te nemen is. Daarnaast ook nog met een handige draagriem zodat het nog makkelijker is mocht je het willen verplaatsen.

opstaande randen bij een yogamat van de action

Maar bedenk je wel als je de mat opgerold bewaard dat de opstaande randen kunnen voorkomen!

Door naar de dikte die de yogamat heeft, dit is 6 mm en dat is een prima dikte! Bij yoga is het belangrijk om je lichaam te ‘beschermen’ van de harde ondergrond.

Maar over het algemeen in de yogamat van de action een beetje aan de kleine kant. Met een afmeting van 58 x 173 x 0.6 cm (lengte x breedte x hoogte) is dit matje van de Action toch wat meer bedoeld als een fitnessmat.

Erg goed om buikspieroefeningen or dergelijke op te doen. 

Duurzaamheid & milieuvriendelijkheid

De duurzaamheid van deze mat is wat je krijgt voor deze prijs, het TPE materiaal is biologisch afbreekbaar en daardoor is de yogamat veel kwetsbaarder en is de kans groter dat het kapot gaat.

Wel een voordeel van de afbreekbaarheid van deze mat is dat het makkelijk afgebroken wordt door de natuur. Mocht je hem kwijtraken in de natuur dan zou ga je hem na 5 jaar zeker niet meer vinden, omdat die dan volledig is afgebroken zonder gifstoffen vrij te laten!

Schoonmaken

Het matje van de action is redelijk makkelijk schoon de maken, het materiaal TPE kan er wel voor zorgen dat er een beetje water wordt opgenomen. (Dit komt door de open celstructuur)

Maak dus de mat schoon met een vochtige doek, eventueel kun je wat schoonmaakmiddel gebruiken. Maar dun dit wel goed uit voordat je gaat schoonmaken.

De voordelen en nadelen van de action yogamat op een rij

Voordelen en nadelen van de action yogamat

Daarnaast mag je zelf bepalen of je de action yogamat er goed uit vind zien, ze zijn in veel lichte kleuren te krijgen. Maar zo heeft iedereen zijn eigen smaak!

Wat zeggen andere klanten over de action yogamat?

Op Bol.com is precies dezelfde yogamat te verkrijgen voor het dubbele van de prijs bij de action, maar hier zijn wel reviews op geschreven van andere mensen die de mat ook hebben gekocht en hun ervaringen er mee!

Hier een aantal opmerkingen van andere mensen vanuit bol.com:

Voordeel: handig in gebruik. Nadeel: voldoet niet aan verwachting.

Net zoals op de foto’s, afmetingen kloppen, kleur ook, handige draag elastiek.

Is niet breed genoeg om comfortabel oefeningen op te doen.

Leuke roze mat (ietsje minder felgekleurd dan op de foto) met handig draagsysteem. Blijft ook mooi plat liggen.

Ik had deze mat uitgezocht op zijn dikte, ervanuitgaande dat deze 0.7 of 0.6 mm dik zou zijn en ben dan ook teleurgesteld dat nu blijkt dat deze mat maar 0.4 mm dik is!
Het materiaal kun je helemaal plat drukken, dus er zit geen enkele bescherming tussen mijn knieën en de grond.

De mat blijft totaal niet goed liggen, ook is het een super dunne mat dus doen oefeningen die je op je rug doet pijn. Het enige voordeel is het draag systeem. Als je een goede fitness mat zoekt kan je beter een halen voor een duurder prijsje want hier kom je niet ver mee

bij het bestellen van deze mat dacht ik dat het zou zijn zoals de beschrijving en het is kleiner en dunner

Mooi afgewerkte, zacht aanvoelende mat.
De roze bovenzijde heeft een printje.
De blauwe onderzijde antislip golfjes.
De mat is voldoende dik en geeft stevigheid.
Het handige draaglint is een surplus.

Zoals je kunt zien uit de review van de yogamat van de action zijn sommige klanten uiterst positief over de kwaliteit van de yogamat. En de andere zijn het eens met de puntjes die wij hierboven hebben genoemd. 

Is er een betere optie/ander alternatief?

Als ik mocht kiezen tussen deze yogamat van de action of een duurdere variant maar wel van beter kwaliteit, dan zou de andere winnen.

Of je nou een beginner bent in de yoga of ervaren, een goede mat is essentieel. Hoe vervelend is het als je de hele tijd grip verliest midden in je sessie? En ook de opstaande randen die in de weg gaan zitten…

Naar mijn mening zou je dan beter kunnen investeren in een betere yogamat, mocht je dat alsnog niet bevallen hebben de meeste aanbieders een niet goed geld terug garantie en kun je het nog terugsturen. (niet elke verkoper heeft dit, let hier mee op!)

Mocht je interesse hebben in een beter yogamat om goed op te kunnen oefenen dan is dit wellicht iets voor jou: 

Hier staan de 10 beste yogamatten voor jou op rij, denk er aan als je en eentje koopt dat je goed kijkt naar de punten die we besproken hebben en dan denk ik wel dat je een juiste keuze gaat maken!

Hopelijk heeft deze yogamat Action review, of eigenlijk fitnessmat Action review je goed geholpen op weg naar een mooie mat voor yoga!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *