- fitness supplementen uitleg

Uitleg over fitness supplementen! Welke supplementen zijn goed?

Doe jij ook aan fitness? En zie je weinig voortgang meer in je spiergroei, kracht of uithoudingsvermogen? Dit kan een heel vervelend gevoel geven en ook heel demotiverend werken!

Misschien vindt je het nu minder leuk om naar de sportschool te gaan of vind je het simpelweg jammer dat je niet meer zo ver vooruitgaat.

Dit kan meerdere oorzaken hebben natuurlijk waarvan training, voeding en rust een grote rol spelen. Daarom zijn er supplementen op de markt die jou een stapje verder helpen om je prestaties te verbeteren!

Maar wat is er allemaal en hoe gebruik je dat dan? Je bent op de juiste plek als je meer uitleg wilt over wat fitness supplementen nou eigenlijk inhouden en in deze blog ga ik proberen om jou iets bij te leren over fitness supplementen.

Wat zijn fitness supplementen?

Fitness supplementen zijn supplementen in vorm van pillen, poeder, capsules, drankjes of druppels die ook wel voedingssupplementen worden genoemd.

Dit komt doordat het een aanvulling is op je normale voeding die je in een dag eet, ze bevatten vaak eiwitten, mineralen, vitamines of bioactieve stoffen.

Vaak haal je al veel vitaminen en mineralen uit je dagelijkse voeding, echter is het mogelijk dat je bepaalde vitamines niet binnenkrijgt doordat je een ongebalanceerd dieet volgt.

Dit zie je bijvoorbeeld bij mensen die geen dierlijke producten eten, deze persoon krijgt geen vitamine B12 binnen en dat moet degene dan als supplement bijnemen als toevoeging op zijn/haar dagelijkse dieet!

fitness supplementen uitleg

Voorbeeld gebruik van fitness supplement

Creatine is een bekend supplement dat veel wordt gebruikt in de fitness wereld, echter zie je dat dit dus ook in voeding zit zoals vis en vlees.

Maar om hier van te profiteren om je kracht te verbeteren moet je bij wijze van een hele container aan vlees of vis naar binnen werken om genoeg binnen te krijgen. Daarom nemen veel sporters vaak creatine!

Creatine is ook een supplement dat het meeste is onderzocht door de wetenschap en als je de goede koopt ook dus het meest veilige supplement is om te gebruiken. Daarom is onder aan de blog een veilige en goede website neergezet waar je supplementen kan halen!

Heb je voedingssupplementen nodig?

Zoals al is gezegd zijn voedingssupplementen niet persé nodig in een dieet,  het is een toevoeging aan je dagelijkse inname van voeding.

Maar er zijn wel sommige supplementen en stoffen die je niet genoeg binnen kunt krijgen via je voeding om betere resultaten te gaan zien.

Op de vraag: ‘’Heb je voedingssupplementen nodig?’’ is het antwoord dus NEE.

Wanneer wil je beginnen met fitness supplementen te gebruiken?

Nu je de uitleg van fitness supplementen hebt gehad, is wellicht handig om na te denken wanneer het slim is om te beginnen met het gebruikt van supplementen!

Zit je in het begin van je fitness avonturen? Dan probeer eerst je voeding, training, en rust op orde te hebben voordat je aan supplementen begint.

Ben je daarna al ervaren en kom je niet meer vooruit? Dan kun je gaan overwegen om fitness supplementen te gaan gebruiken om je lichaam een boost te geven.

Doe eerst wel onderzoek naar wat je gaat kopen en waarom je dit doet zodat je goed weet waar je mee bezig bent, en daardoor ook veel verbetering kunt gaan zien in je doelen die je hebt!

Hoe gebruik je voedingssupplementen?

Bij voedingssupplementen is het goed om te weten hoe je ze gebruikt, daarom even deze uitleg over hoe je fitness supplementen het beste gebruikt!

Zoals al eerder benoemd is de kwaliteit van het supplement belangrijk! Het laatste wat je wilt is onbekende troep naar binnen werken dat je in plaats van helpt juist tegenhoudt.

Daarnaast moet je denken aan het tijdstip wanneer je de supplementen inneemt aangezien de meeste supplementen tijdens of na een maaltijd de beste effecten tonen. Maar doe hier ook je onderzoek naar per supplement!

Veilig gebruiken van de supplementen moet toch benoemd worden, je weet nooit wat sommige mensen uitspoken. Lees daarom altijd het etiket, daar staat op hoe je het product veilig gebruikt.

Houd ten laatste in je achterhoofd dat dit een AANVULLING is op je dagelijkse voeding, en niet andersom! Een gezonde en actieve leefstijl staat voorop! En denk terug aan het doel dat je wilt bereiken met dit voedingssupplement!

Welke soorten supplementen kun je voor welk type training gebruiken?

Er zijn dus verschillende soorten fitness supplementen, daarom zien sommige mensen niet meer wat ze moeten gebruiken en wat nou voor hun het beste is.

Daarom heb ik alle supplementen die het meeste nut hebben hier onder op een rijtje gezet met een korte beschrijven van wat de supplementen voor werking hebben!

Supplement en werking lijst

Hopelijk is er genoeg uitleg over fitness supplementen in deze blog aanwezig geweest, daarbij kun je zelf de beslissing maken of je supplementen nodig hebt en welke supplementen je gaat gebruiken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *