Is Vitamine C voor het slapen innemen verstandig?

Is Vitamine C voor het slapen innemen verstandig?

Voedingsstoffen zijn in ons leven van belang, zonder ze kunnen we niet leven. Maar denk jij er ook wel eens over na of jij wel voldoende binnenkrijgt en wanneer je dan een bepaalde vitamine in moet nemen?

Vooral bij Vitamine C is de vraag of je Vitamine C wel voor het slapen moet innemen! In deze blog leer je meer over die vraag! Lees snel verder om er achter te komen of dit verstandig is.

Wat doet Vitamine C met je lichaam?

Iedereen weet dat vitamines belangrijk zijn voor het onderhoudt van je lichaam, maar waarvoor moeten jij en ik vitamine C nou precies innemen?

Vitamine C is een bekende vitamine en heeft de functie als een antioxidant. Dit wilt zeggen dat het lichaam dat nodig heeft om bindweefsel te vormen, ijzer te vormen en je weerstand in stand te houden.

Daarnaast zorgt vitamine C voor de volgende dingen:

  • Een goed functionerend zenuwstelsel
  • Een betere samenstelling van bot en kraakbeen
  • Je huid, bloedvaten en tanden profiteren van vitamine C

Wat is Vitamine C?

Vitamine C heeft nog veel moeilijke woorden die toch niemand gaat onthouden dus in feite is de vitamine gewoon een wateroplosbare vitamine.

Wat dit wil zeggen is dat vitamine C in het vocht van de voedingsmiddelen zit die wij eten, en bijna direct wordt opgenomen in je bloed!

Bij een tekort aan vitamine C kregen ze vroeger scheurbuik als de een lange tocht gingen maken, de zeelieden wisten dat dit een verband had met citrusvruchten en groente.

Is Vitamine C voor het slapen innemen verstandig?

Mocht je dus betwijfelen of vitamine C voor het slapen innemen goed is of niet dan zou ik snel verder lezen in het volgende kopje, hier wordt alles duidelijk gemaakt!

Voor meer informatie over Vitamine C, een tekort er van en nog meer! Bekijk de pagina van het Voedingscentrum over Vitamine C.

Is Vitamine C voor het slapen innemen goed voor je?

Om meteen tot het antwoord te komen of vitamine C innemen voor het slapen goed is: JA het is goed voor je.

Uit één onderzoek is dus gebleken dat de mensen met een lager vitamine C-gehalte in hun bloed meer problemen hadden met hun slaap en ’s nachts ook vaker wakker werden.

En uit een tweede onderzoek is gebleken dat Vitamine C in verband staat met je ‘’non- restorative sleep’’.

Dit wilt zeggen dat je niet de 5 stadia van het slapen kan voltooien, en daarbij komend ook de chemische veranderingen die er voor zorgen dat je lichaam helemaal hersteld, groeit en geneest niet volledig kan uitvoeren.

De conclusie is dus dat Vitamine C wel duidelijk in verband staat met een goede slaap en nachtrust, en is dus vitamine C voor het slapen innemen een goed idee!

Vooral omdat eerder in de blog is benoemd dat dit snel in je bloed op neemt, daardoor hoef je het niet een bepaalde tijd voor het slapen gaan in te nemen

Hoeveel Vitamine C heb je per dag nodig?

Om dus de gevolgen van het tekort aan vitamine C uit de weg te helpen is het goed om te weten hoeveel vitamine C je per dag in moet nemen!

Er wordt aanbevolen om minimaal 75 milligram vitamine C per dag binnen te krijgen, het maximum is een hoeveelheid van 2000 milligram.

Als je daar over heen gaat kan het geen gevaarlijke consequenties hebben maar wordt dit wel gezien als een overdosis.

Als je teveel vitamine C binnenkrijgt terwijl het lichaam dit niet nodig heeft dan gaat de vitamine er direct weer via de urine er uit, dus heeft het geen zin om meer te nemen dan de aanbevolen hoeveelheid!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *