meisje met mooi lichaam zie op een yoga mat zit

Hoe krijg je van yoga een mooi lichaam? Lees hier meer!

Waarschijnlijk vraag jij je af of je van yoga een mooi lichaam krijgt, dit is een goede vraag en veel mensen willen er tegenwoordig goed uitzien.

De media maakt het zelfbeeld van de mensen tegenwoordig ook niet makkelijk, iedereen krijgt het ‘perfecte’ plaatje te zien.

Echter is dit niet een realistisch beeld van hoe een persoon er uit ziet omdat veel factoren zoals belichting, voeding en bijvoorbeeld video editing een grote rol spelen om dat ‘perfecte plaatje’ vorm te geven.

Als jij niet tevreden bent met je lichaam mag dat zeker, en het is goed dat jij dat nu wilt gaan veranderen, door deze blog te lezen heb je al één stap vooruit gezet in de goede richting.

In deze blog kom je er achter of je van yoga het mooie lichaam krijgt dat jij graag wilt!

Hoe kun je een mooi lichaam krijgen van yoga?

Om even meteen met de deur in huis te vallen: JA het is mogelijk om met yoga een mooi lichaam te krijgen, yoga maakt de spieren sterker en rekt ze ook uit. Zo wordt je lichaam meer strak en slank.

Omdat je de spieren sterker maakt kun je met de juiste eiwitrijke voeding ervoor zorgen dat je lichaam er dus ook gespierder uit gaat zien!

vrouw doet de yoga pose: knees intro chest op een yoga mat

Yoga zorgt voor een verbinding tussen je lichaam en geest dus er zitten nog veel meer voordelen aan yoga die automatisch meekomen als jij met yoga begint.

Meer voordelen van yoga kun je vinden als je iets meer naar onder scrolt!

De mentale kant van yoga helpt bij het krijgen van een mooi lichaam

Vaak denk je dat het alleen de yoga oefeningen zijn die zorgen dat je een goed lichaam krijgt, maar het mentale stukje van yoga kan hier ook een grote rol in spelen!

Zoals al gezegd hierboven is het zelfbeeld van mensen vaak erg slecht, dit mentale stukje kan bij yoga worden verbetert.

Je krijg meer zelfvertrouwen over je eigen lichaam door yoga en een creëert een positievere blik op het leven!

Mentale welzijn en fysieke welzijn gaan gepaard met elkaar, met yoga leer je dus je mentale geest en je lichaam te verbinden en beheersen. Zo zit je lekkerder in je vel als je yoga doet!

Afvallen en een mooi lichaam krijgen is anders!

Een mooi lichaam krijgen door yoga is dus zeker mogelijk, maar er is een groot verschil tussen je lichaam ‘mooier’ maken en afvallen.

Zoals ik net al zei wordt je lichaam iets stakker door yoga, maar als jou doel is om af te vallen met yoga dan moet je goed kijken welke yogavorm de meeste calorieën verbrand aangezien dat belangrijk is voor het afvallen.

Yoga kan een intensieve sport zijn, maar het ligt er dus aan welke vorm van yoga je doet. Met yoga in het algemeen kun je 180 tot 600 calorieën verbranden in een uur.

Wil je afvallen met yoga dan is Power Yoga wellicht iets voor jou!

Sta je open voor andere sporten dan is moet je afwegen wat je zelf wilt en fijn vindt. Kijk maar eens naar hardlopen. Daar verbrand je gemiddeld meer dan het dubbele per uur mee in vergelijking met yoga.

Meer voordelen van yoga

Hierboven zijn al verschillende redenen genoemd waarom yoga een goede sport is om te beoefenen en hoe je een mooi lichaam krijgt als je yoga doet.

Maar yoga biedt veel meer voordelen en die heb ik voor jou hieronder op een rijtje gezet zodat je een keuze kunt maken of yoga iets voor jou is!

 • Meer flexibiliteit en kracht
 • Geestelijk stabiel
 • Verlicht rugklachten
 • Verminderd stress
 • Verbeterd je slaapcyclus
 • Verbeterd je lichaamshouding
 • Helpt ouderen makkelijker bewegen
 • Verlaagd bloeddruk
 • Verbeterd zuurstofopname
 • Verbeterd bloedcirculatie
 • Versterkt je botten
 • Geeft meer energie

Yoga online volgen?

Het is begrijpelijk dat het lastig is om te beginnen met yoga zonder kennis, maar daar kan ik wel bij helpen. Wil je nou meer uitleg bij elke oefeningen en lessen online volgen?

Dan is Happywithyoga wellicht iets voor jou, hier kun je online yoga lessen volgen waar en wanneer jij wilt!

Dus je zit nergens aan vast! Yoga wannneer jij wilt!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *