Wat zijn de beste cardio oefeningen om vet te verbranden

Wat zijn de beste cardio oefeningen om af te vallen? 9 oefeningen op een rij!

Veel mensen hebben het verlangen om af te vallen, zeker na een goede zomer waar toch wel wat kilootjes bij zijn gekomen.

Cardio is daar een oplossing voor, om extra calorieën op een dag te verbranden zodat jij je gewicht langzaam ziet dalen en je lichaam ziet verbeteren.

Als je net gaat beginnen met cardio en zou willen weten wat nou eigenlijk het beste is! Kijk dan ook vooral verder. De beste cardio oefeningen om af te vallen is in deze vlog te vinden!

Wat houdt cardio in?

We willen dus de beste cardio oefeningen achterhalen om af te vallen, maar wat is dat cardio nou?

Cardio staat voor cardiovasculair en heeft betrekking op de conditie van je hart en longen, de bedoeling van cardio is om de hartslag te verhogen en de vetverbranding dus meer te laten werken.

Vaak wordt cardio ook wel uithoudingsvermogen genoemd, en train je in een aerobe staat (dit wilt zeggen dat je veel zuurstof nodig hebt).

Het belangrijkste bij cardiotraining is om de oefeningen die je doet langdurig vast te kunnen houden op één tempo. Als je al na de warming up helemaal naar adem snakt, heb je een slecht uithoudingsvermogen.

Als je eenmaal beter wordt met cardio betekend dit dat je hart en longen zich hebben verbeterd. Dit betekend dat na een tijdje je spieren meer en meer zuurstof op kunnen nemen en je prestatie omhoog gaan.

Dus dat wilt zeggen als jij langer je cardio volhoudt, des te beter is je conditie,  en des te meer val jij af doordat je lichaam harder moet werken.

Wat zijn de voordelen van cardio?

Zoals hierboven al beschreven heeft cardio veel invloed op het hart en de longen, het hart is ook een spier zoals elke andere. Dus als je deze traint wordt hij sterker.

Om je hart dus gezond te houden is cardio het beste wat je uit de kast kan trekken, het hart kan tot 20% groeien, je krijgt een grote bloedvolume, een lagere rusthartslag.

En dat was niet eens alles, het geeft ook nog eens een lagere bloeddruk, vetverlies en je kan meer zuurstof gebruiken.

Met die lijst aan voordelen vragen jullie je vast af wat nou beste cardio oefeningen zijn om af te vallen, lees hier onder snel verder om er achter te komen!

Wat zijn de beste cardio oefeningen om af te vallen?

Er wort vaak gezegd dat je cardio hebt gedaan als je meer dan 3 minuten dezelfde oefening op één tempo hebt uitgevoerd.

Als we gaan kijken naar onderstaande tabel hoeveel calorieën je verbrand per cardio oefening die je kunt doen dan valt daar iets aan op. Hier kun je aan zien wat de beste oefening is om af te vallen voor jou!

Beste cardio oefeningen om af te vallen

Uit te tabel kun je concluderen dat wielrennen het meeste calorieën verbrand per kg lichaamsgewicht per uur.

En dat is het belangrijkste omdat we natuurlijk meer calorieën moeten verbranden dan dat we eten op een dag, zo val je af.

De oefeningen staan op volgorde van hoog naar laag en je kunt zien dat de meest intensieve oefeningen ook bovenaan staan, die houdt je misschien minder lang vol dan anderen.

Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar wat je LEUK vind om te doen en waar jij de meeste calorieën uit kunt halen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in fitnessapparatuur of kleding om zo af te gaan vallen bekijk dan de Fitwinkel, hier zijn veel producten te verkrijgen om jou met je doelen te helpen! 

Kun je ook plaatselijk afvallen?

Ook zijn er altijd veel vragen of je door cardio je buik kan laten afvallen, of het vet bij je buik kan focussen of hoe je dat het beste kan aanpakken. En hier ga ik vertellen dat het NIET mogelijk is om plaatselijk je vet aan te pakken.

Hoe hard je ook je buispieren traint, je traint de spieren in je buik en daardoor gaat het vet daar niet zomaar weg. Sommige mensen hebben meer vet op plekken waar andere het niet hebben, maar het is niet mogelijk om door cardio af te vallen bij je buik alleen.

Mocht je dus die buikvetten echt weg willen hebben dan moet je dus ook cardio op een bepaalde manier gaan doen!

Daarbij kan het wel gecombineerd met krachttraining, zo zorg je ook voor spiergroei tijdens je proces dat je afvalt!

Val ook af met verschillende sporten!

Mocht er niks tussen deze oefeningen zitten wat jou bevalt dan is er een optie om de verschillende sporten te proberen die ook veel calorieën verbranden. Bekijk hiervoor de blog over ”de beste sport om af te vallen”

Hopelijk hebben de lezers van deze blog hier veel aan gehad, mocht je meer willen weten laat een reactie achter hieronder en zo helpen we elkaar allemaal weer één stapje verder!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *