Beste sport om vet te verbranden

Wat is de beste sport om vet te verbranden? Vind de sport hier!

Vraag jij je af of je wel bij de goede sport zit om vet te verbranden? Of doe je nog geen sport en zoek je naar een sport die het meeste vet verbrand.

Nou is het natuurlijk ook de bedoeling dat de sport leuk is die je doet, maar dat kun je in deze blog allemaal uitzoeken.

In deze blog gaan we kijken wat de beste sport is om vet te verbranden en hoe dat vet verbranden eigenlijk gaat.

Hoe wordt vet nou eigenlijk verbrand?

We hebben het over ‘vet verbranden’ maar wat gebeurt er nou in je lichaam als jij bijvoorbeeld 1 kilo aan vet kwijtraakt?

Vet is opgebouwd uit atomen, en dat zijn koolstof, zuurstof en waterstof. Mocht jij dus vet verbranden dan worden die atomen omgezet in water en CO2.

Maar niet alles wordt omgezet, voor iedere 10 kilo die je afvalt wordt maar liefst 1.6 kilo in water en CO2 omgezet, dus dit plas, poep of zweet je gewoon weer uit.

Maar waar gaat de rest van die 8.4 kilo dan heen hoor ik je al vragen? De koolstof uit de vetcel wordt verder omgezet in kooldioxide. En dat gaat dan via je bloed naar de longen en daar adem je het gewoon weer uit!

Zo simpel kan het zijn, mocht je dus minder calorieën eten dan dat jij verbrandt op een dag gaat dit proces in je lichaam rond en val jij langzamer hand af. Maar met welke sport wil je precies het vet gaan verbranden? Lees hier onder snel verder!

Wat is de beste sport om vet te verbranden?

Er zijn 2 dingen die bij deze vraag komen kijken, de eerste is welke sport jij oprecht leuk vind om te doen.

Als jij een sport leuk vind om te doen dan wordt het 10x zo makkelijk om geen trainingen of dergelijke meer over te slaan.

Zo blijf je trainen en wordt het vet verbranden ook makkelijker, neem een vriend/vriendin mee en je bent al helemaal klaar voor de strijd!

En vraag nummer twee is welke sport verbrand nou het meeste vet? Hiervoor heb ik een tabel gemaakt met de meeste sporten die er zijn om te vergelijken welke sport nou het meeste resultaat geeft binnen de zelfde tijd.

Natuurlijk is het altijd hoe intensiever de activiteit hoe meer calorieën je verbrand.

Wat is de beste sport om vet te verbranden

Nu kun je deze lijst voor jezelf langsgaan en bekijken hoe de twee vragen in het begin bevallen bij elke sport!

Cardio is ook een optie om vet te verbranden!

Mocht je het niks vinden om een specifieke sport te doen om af te gaan vallen, maar eerder dicht bij huis te gaan sporten. Misschien wel een fitness apparaat kopen.

Dan kun je HIER klikken om een blog te bekijken over de ‘’Beste cardio oefeningen om af te vallen’’, in deze blog kun je terug vinden wat de beste oefening in de sportschool is om af te vallen.

Hopelijk heb ik met deze blog jullie zo goed mogelijk geïnformeerd en kunnen jullie een juiste keuze maken wat er bij jullie past! Een reactie sturen op dit bericht mag altijd met een vraag of de keuze van jezelf!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *