Skyr voor het slapen gaan

Skyr voor het slapen eten, is dat wel zo handig?

Skyr voor het slapen gaan, vaak hoor je mensen zeggen dat je niks moet eten voordat je naar bed gaat. Is dat ook echt zo?

Of je nou wilt afvallen, aankomen of op gewicht wilt blijven, het interessante aan Skyr is dat het meer eiwitten en minder suiker en vet bevat dan kwark. Een product wat ook veel sporters eten.

Kwark en Skyr verschillen vooral in eiwitgehalte en smaak, daarom ga jij in deze blog lezen hoe Skyr jou kan helpen om je doelen te bereiken. En waarom Skyr voor het slapen gaan handig kan zijn.

Laten we dus maar meteen beginnen met de uitleg over Skyr voordat je gaat slapen!

Waarom zou je Skyr eten voor het slapen?

Skyr is een product dat erg veel in IJsland wordt gegeten en daar ook vandaan komt, het is geen yoghurt maar lijkt erg op kwark.

Een bakje Skyr (100 gram) bevat ongeveer 11 gram aan eiwitten, 3,7 gram aan suikers en maar liefst 0,2 gram aan vet. Je ziet dus dat er veel eiwitten en calcium in Skyr zitten, maar weinig vetten en suikers.

Je hoort vaak dat (kracht) sporters een goede bak met kwark eten voordat ze gaan slapen, kun je dit ook doen met Skyr?

Natuurlijk kan dit, doordat Skyr zoveel eiwitten bevat bevorderd dit de spiergroei en herstel. En dit proces van herstel gebeurt vaak ‘s nachts als je lichaam aan het uitrusten is!

Maar waarom zou je het dan eten voordat je gaat slapen vraag jij je wellicht af? Nou dat is door meerdere redenen.

  1. Skyr heeft goede voedingswaarde als je het vergelijkt met kwark of yoghurt, maar liefst 11 gram eiwitten per 100 gram in Skyr! En daarnaast laag in vetten en suikers. De eiwitten zijn zeer belangrijk voor het herstel in je slaap, hier lees je hier onder meer over.
  1. De eiwitten die in Skyr zitten zorgen ervoor dat de proteïne langzaam wordt opgenomen, deze eiwitten worden ook wel caseïne eiwitten genoemd. Hierdoor kan je lichaam lang verteren op deze eiwitten en vermijd je het probleem dat je lichaam zonder eiwitten komt te zitten in de nacht. Want de eiwitten zijn hard nodig om je spieren te herstellen en je lichaam weer op te laden!
  1. Wat er vervolgens gebeurt is dat je dus minder snel weer een honger gevoel krijgt, zowel in je slaap als ‘s morgens als je moet ontbijten! Heel handig dus om een bakje Skyr voor het slapen te pakken als je graag wilt afvallen.

Een optie die je ook kunt overwegen is de eiwitten van XXL Nutrition om je eiwitten in de nacht hoog te houden!

De voordelen en nadelen van Skyr voor het slapen

Voordeel: Skyr, maar ook kwark kun je makkelijk eten in de avond. Je hoeft niks klaar te maken om een bakje Skyr te eten. Daarom is het een handige voedingsbron voordat je gaat slapen. Maar voor hetzelfde geldt kun je ook een eiwitshake pakken.

Voordeel: Skyr heeft een laag vetgehalte, waardoor je niet wakker blijft liggen omdat je lichaam nog in de weer is met veel te verteren. Skyr is dus een lichte, makkelijke snack voor het slapen.

Voordeel: Calcium is van belang voor je botten en tanden sterk en gezond te houden, dit zit in Skyr dus hier kan jij je vruchten van plukken.

Nadeel: Sommige mensen vinden Skyr zuur op de maag, daardoor kunnen ze last krijgen van maagklachten zoals maagzuur of brandend maagzuur.

Nadeel: Voor mensen met lactose-intolerantie is Skyr niet de beste oplossing, dit is natuurlijk een melkproduct. Maar daarvoor kun je naar DEZE blog over eiwitrijk eten zonder lactose!

Nadeel: Skyr is in tegenstelling tot kwark vrij duur, kijk maar eens naar onderstaande tabel, Je ziet dat als je bij de Jumbo gaat winkelen er een verschil is van 1,66.

Skyr

Voor 1KG aan ARLA SKYR naturel betaal je 3,55 in een JUMBO

franse magere kwark

Voor 1KG aan JUMBO Franse magere kwark betaal je 1,89 in een JUMBO

Hoe laat moet ik Skyr eten?

Er is geen bepaalde tijd die het beste is om jou portie Skyr te eten, iedereen heeft ook zo zijn eigen bedtijd. En het is niet zo dat je na 8 uur niks meer verbrand, ons lichaam blijft bezig met verbranden. Ook ‘s nachts zijn er veel processen in je lichaam bezig zoals het herstellen van je spieren.

Maar hoe later jij je Skyr eet, hoe minder snel je honger krijgt in de ochtend. Dus ongeveer een uur voordat je gaat slapen zou je het beste nog een bakje Skyr kunnen eten. 

Hoeveel Skyr is het beste om te eten voordat je gaat slapen?

Wat is dan een portie SKyr die je moet eten voordat je gaat slapen? Dit verschilt erg per persoon, iedereen heeft een andere behoefte aan eiwitten en calorieën op een dag.

De hoeveelheid die je neemt hangt af van je leeftijd, gewicht, lengte en de activiteiten die je doet. Hoeveel eiwitten je per dag inneemt kan dus aan deze factoren liggen en is daarom bij iemand anders meer of minder.

Ben jij iemand die het moeilijk vind om alle eiwitten op een dag binnen te krijgen? Kies dan voor meer Skyr, of haal je eiwitten ergens anders uit zoals een eiwitshake.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *