een vrouw die water drinkt

Hoe kun je veel water drinken? 9 tips om meer water te drinken!

We moeten allemaal water binnenkrijgen op een of andere manier, of dit nou is door het te drinken of te eten. Meer water drinken als normaal kan lastig zijn.

Wij bestaan zelf voor ongeveer 65 procent uit water en drinken in ons leven gemiddeld 75 duizend liter aan water!

Je kunt je daarom we voorstellen dat water drinken voor de mens heel belangrijk is, dan is het ook maar goed dat we het in deze blog gaan hebben over hoe jij veel water kan drinken op een dag.

Laten we snel verder gaan om te zorgen dat jou waterpeil helemaal op orde is na deze blog.

Waarom is meer water drinken gezond?

Water, ook wel vocht, is heel belangrijk voor de mens om te kunnen leven. Het helpt bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het zorgt voor een goede lichaamstemperatuur, en transporteert afval- en voedingsstoffen.

Verbeterde concentratie

Daarnaast doet water veel voor je lichaam, je kan door water een betere concentratie ervaren bij het autorijden, lezen of gesprekken voeren. Dit komt omdat je hersenen voor 90% uit water bestaan.

Water helpt met afvallen

Ook helpt water alle mensen die willen afvallen, een signaal dat een hongergevoel geeft vanuit de hersenen kan snel gezien worden als een teken dat je moet eten. Echter kan het zijn dat je vocht tekort komt, drink daarom eerst even een glas met water voordat je de voorraadkast leeg trekt.

Water geeft energie

Vaak kan afvallen ook zorgen dat je minder energie hebt, water daarentegen geeft juist energie. In de ochtend wordt je vaak uitgedroogd wakker, het is even goed om dan 1 of 2 glazen water te drinken waardoor alle processen in je lichaam ook weer op gang komen.

Water geeft minder kans op kanker

Als laatste en het meest heftige, is dat genoeg water drinken de kans verkleint om kanker te krijgen. Dit betreft een onderzoek van EHP en kan de kans verkleinen op blaas- , borst- en darmkanker.

Wat gebeurt er als je niet voldoende water drinkt?

Een tekort aan water kan verschillende nadelen met zich meebrengen, dit worden ook wel uitdrogingsverschijnselen genoemd. Deze verschijnselen zijn:

 • Dorst
 • Sufheid
 • Zwakte
 • Verwardheid
 • Minder zweten
 • Minder plassen
 • Minder elasticiteit van de huid
 • Kans op flauwvallen

En mocht je moeite hebben met het drinken van genoeg water, dan is één van de meest belangrijke tips die ik kan geven om altijd een drinkfles bij je te hebben. Zo wordt je er constant aan herinnerd dat je water moet drinken!

Het is dus belangrijk om jezelf scherp te houden en genoeg water te drinken, maar hoeveel liter water moet je dan op een dag drinken?

vrouw met zweet over lichaam

Welke hoeveelheid aan water moet je per dag drinken?

Water krijgen we dus binnen via eten en drinken, maar het meeste krijgen we door te drinken. Daarom is het van belang om ook ongeveer te weten hoeveel water je op een dag dan moet drinken.

Er wordt aangeraden om per dag 1,5 tot 2 liter vocht te drinken, dit kan verschillen per persoon door verschillende omstandigheden zoals: Sport je veel bij hoge temperaturen, drink je veel alcohol, ben je ziek of eet je veel zout.

In deze omstandigheden heb je wat meer vocht nodig omdat het lichaam dit makkelijker verbruikt. Dit kun je ook binnen krijgen via koffie of thee zonder suiker, deze twee producten staan ook in de schijf van vijf.

Ter vergelijking hoeveel water je ongeveer op een dag moet drinken is hier een drinkfles van KAMBUKKA , hier kan 750ml in. Dit wilt dus zeggen dat je minimaal 2 flessen leeg moet drinken per dag om genoeg water binnen te krijgen.

Dé 9 tips hoe je veel water kan drinken!

1,5 tot 2 liter water per dag is het doel dat je wilt behalen, maar hoe kun je dan veel water drinken op een dag als je het niet redt? Wil je meer water drinken, dan staan hieronder 9 tips om jou te helpen om dagelijks genoeg water te drinken!

1. Drink in de ochtend een glas water

In de ochtend zijn we meestal al uitgedroogd omdat we 7 uur geen water of vocht hebben gedronken, een goed moment om dus even je waterpeil omhoog te helpen en je dag goed te beginnen met een glas water.

Als je 2 glazen drinkt in de ochtend dat merkt je meteen twee dingen aan jezelf namelijk

 • Je voelt je fitter
 • Je voelt je energieker
 • Helpt de spijsvertering

Daarnaast bouw je een routine op, maar meer hier over in tip 5.

2. Neem altijd water mee onderweg

Ga je even boodschappen doen, iets ophalen, een stukje fietsen of met de trein? Dan zorg ervoor dat je altijd een waterfles bij je hebt, zo kun je tussendoor even wat drinken en wordt je er ook aan herinnerd om meer te blijven drinken.

Een mooie oplossing is om een vast waterfles te kopen die je altijd opnieuw kan vullen, zoals de handige waterfles van KAMBUKKA.

3. Water op kamertemperatuur drinken gaat makkelijker

Meer water kunnen drinken begint ook bij het comfortabel maken van water drinken, daarom is de temperatuur belangrijk. Er wordt aangeraden om je water te drinken tussen de 10 °C en 15°C, dit heeft voordelen zoals:

 • Je bloedvaten zetten uit
 • Gifstoffen worden sneller afgevoerd.
 • Water wordt sneller opgenomen

4. Je water inname bijhouden

Hoe kun je veel water drinken zonder te weten wat je hebt gedronken, het is handig om bij te houden wat je al hebt gedronken en wat je nog moet. Meer water drinken begint dus bij het bijhouden, dit kun je doen in verschillende apps die je helpen met je water inname.

Een voorbeeld is Waterlogged, een handige functie van de app is dat het je herinneringen kan sturen dat je een slokje water moet nemen!

5. Maak een routine van water drinken

Zoals ik ook in tip 1 had aangegeven is routine een handig trucje om meer water te drinken op een dag. Deze routines kun je makkelijk zelf indelen hoe je wilt, en als je dit een paar weken volhoudt dan gebeurt het vanzelf. Kijk maar eens naar deze routines:

 • Elke ochtend beginnen met 2 glazen water
 • Met je ontbijt, lunch en diner een glas water
 • Neem een glas water als je net naar de wc bent geweest

6. Koffie en thee tellen ook mee!

Veel mensen weten dit misschien niet maar in de schijf van vijf staat dat je koffie en thee kan drinken om een gezond en gebalanceerd voedingspatroon te hebben.

Dus in de 1,5 á 2 liter die je per dag drinkt mag je koffie en thee (zonder suiker en melk) toevoegen, dit geld ook voor soep! Aangezien hier heel veel vocht in zit!

7. Drink uit een groot glas

Als je thuis uit een glas drinkt, zorg dat dit glas de grootste is die je kunt vinden. Zo kun je meer water drinken als je elke keer jezelf aanleert om ook je glas leeg te drinken, dan krijg je meer binnen als een klein glaasje.

8. Extra water toevoegen aan smoothies

Als je vaker smoothies maakt dan zit hier al behoorlijk wat vocht in van alle fruitsoorten of yoghurt (yoghurt bevat ook wat vocht) die je er in doet.

Als je de volgende keer een smoothie maakt dan zou je eens wat water er bij kunnen doen, daardoor verdunt de smoothie en krijg jij meer water binnen.

Meer water drinken met smoothies

9. Heb altijd water bij de hand

Hoe kun je nou veel meer water drinken? Door het dicht bij jezelf te houden. En dat kun je doen met een simpele fles van Coca-cola, Fanta of welk merk dan ook. Die hebben meestal wel flessen van 1L tot 2L.

Maar als je dat niet bevalt of je vind dat niet handig, dan zijn er genoeg flessen te krijgen waar je genoeg water in kunt doen en die ook goed werken. Zoals de flessen van KAMBUKKA, drink makkelijk 750 ml aan water als je een fles bij hebt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *