Hoe kun je meer eiwitten binnenkrijgen

Hoe ga jij meer eiwitten binnen krijgen? Zo verhoog jij je eiwitten!

Meer eiwitten binnen krijgen kan lastig zijn als je hetzelfde aantal calorieën wilt blijven eten!

Als je deze blog hebt gevonden ben je er waarschijnlijk wel van op de hoogte dat eiwitten belangrijk zijn voor je spieropbouw en dat ze niet te missen zijn in ons dagelijks leven!

In deze blog lees je hoe jij meer proteïne kan eten binnen hetzelfde aantal calorieën dat je per dag inneemt.

Hoeveel eiwitten moet je per dag binnenkrijgen?

Voordat we beginnen met het kijken naar hoe je meer eiwitten binnen kan krijgen is het van belang om te weten hoe veel eiwitten je per dag nodig hebt!

Voor mensen die geen sport doen is het niet nodig om meer eiwitten te eten dan normaal, maar is het in de krachtsport van belang om je eiwitten goed op peil te hebben.

Hierdoor krijg je een optimaal herstel van je spieren waardoor je uiteindelijk beter of sterker wordt in de sport die jij beoefend!

En dit is meestal niet het makkelijkste om te doen via je dagelijkse maaltijden. Hier onder zie je een afbeelding hoeveel gram eiwitten je (in een ideale wereld) binnen moet krijgen met de sport die je doet!

Hoeveel eiwitten moet ik dan eten? Vraag jij je misschien af, als voorbeeld nemen we een man van 80 kilo die een niet sporter is, dan moet die man dus tussen de (80 x 0,8) 64 en de (80 x 1,2) 96 gram aan proteïne zitten per dag.

LET OP! Het heeft geen zin om VEEL TE VEEL eiwitten per dag te eten, als je boven de 2 gram gaat zitten dan ga je niet ineens meer spiergroei krijgen. Dit overschot wordt dan gebruikt als brandstof of opgeslagen in de vorm van vet.

hoeveelheid eiwitten per dag

Waar zit veel proteïne in?

Nu je weet hoeveel proteine je per dag moet eten kunnen we kijken naar de manier waarop je meer eiwitten kunt gaan eten in de dagelijkse maatlijden.

Hieronder heb ik een lijst samengesteld met producten die veel eiwitten bevatten en die jij kunt toevoegen aan je maaltijden.

Lijst met eiwitrijke voeding

Ik denk dat we allemaal zeker kunnen zeggen dat een aantal boterhammen met wat chocopasta of hagelslag het niet gaat redden om jou te voorzien van genoeg eiwitten.

Het kan een hele uitdaging zijn om met de ‘normale’ maaltijden aan je dagelijkse eiwitten te komen, daarom kan ik ook aanraden om een eiwitpoeder aan te schaffen als je het dagelijkse aantal eiwitten niet redt!

Hier is de afgelopen jaren veel onderzoek naar gedaan en is heel populair onder de jongeren.

Natuurlijk kun je ook alles uit je voeding halen, maar hoe makkelijk is het om na je training even een shake te maken met de whey protein en dit op te drinken.

Dan heb je zo ineens weer rond de 20 gram aan eiwitten binnen en ook nog eens met niet al te veel calorieën.

Daarnaast bevatten producten zoals whey protein meerdere stoffen die helpen om jou spieren optimaal te laten groeien. Dat zie ik als een win-win situatie!

Hoe kun je nog meer eiwitten binnen krijgen?

Er is dus verandering nodig in je maaltijden als jij meer eiwitten wilt gaan eten. Naast het veranderen van je voeding die je nu eet met de voeding die je hierboven ziet, kun je ook een andere aanpak proberen.

Dat is om je voeding een beetje aan te passen per dag, zeg dat jij in de middag 3 sneetjes brood eet met 3 plakjes kipfilet.

Probeer eens 2 sneetjes brood met 6 plakjes kipfilet te eten, zo zit je minder vol van het brood en krijg je via de kipfilet meer eiwitten binnen!

Mocht je dan honger krijgen, neem wat fruit of groente omdat je daar meer verzadigt van wordt.

Probeer ook eens in plaats van vla in de avond, een pot kwark open te trekken. Aanzienlijk meer eiwitten!

Zo krijg je gegarandeerd meer eiwitten binnen op een dag!

Na al deze tips om voldoende eiwitten binnen te krijgen kan het een lastige klus zijn om dit ook vol te houden en elke dag dat doel weer te behalen.

Maar er is een makkelijke oplossing om meer eiwitten binnen te krijgen, en dat is door een portie aan whey protein te nemen per dag!

Als jij bijvoorbeeld 100 gram per dag nodig hebt, dan helpt deze makkelijke portie jou om al 1/4 van jou dagelijkse eiwitten te eten.

Plus de andere voordelen die dit product biedt! Neem eens een kijkje op de website van XXL Nutrition voor een heel breed aanbod aan Proteïne!

perfect whey protein xxl nutrition

*Voor 22:00 besteld (ma-vr), morgen in huis

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *