Hoe doe je een Full body workout thuis met gewichten!

Hoe doe je een full body workout thuis met gewichten?

Ken je het gevoel dat je wel wilt sporten, maar geen motivatie hebt om naar de sportschool of andere sport evenementen te gaan. Dan kan deze blog de oplossing voor jou zijn, hier leer je namelijk een full body workout voor thuis met gewichten!

 

Toen ik nog aan voetbal deed wou ik ook al breed gaan worden, je kunt je voorstellen dat als verdediger op een voetbalveld het belangrijk is om enige kracht te hebben in je lichaam om andere spelers aan de kant te duwen.

 

Maar een abonnement op de sportschool was weer duur, en koste veel tijd om naar toe te gaan, daarom besloot ik thuis te gaan sporten met eigen lichaamsgewicht! En dit deed ik zonder enige kennis.

 

Op het moment dat ik begon kon ik zeker een blog zoals deze gebruiken om mijn training thuis beter te laten verlopen! Het enige verschil is dat ik in deze blog ga uitleggen hoe je MET gewichten thuis een full body training kan neerzetten!

Dé full body workout voor thuis met gewichten!

1. Warming up

Om een goede workout neer te zetten moet je zorgen dat je lichaam goed warm is voordat je begint aan de zware training, dit doe je om blessures te voorkomen en dit houdt je fitter, soepeler, snellere reactie en ontwikkeld kracht en snelheid.

Hier is een voorbeeld van een opwarming die je kunt doen!

Armen zwaaien

Hakken billen

Hakken billen

Knieheffen

Knieheffen

Lopen

Aansluitpas

Kruispas

Kruispas

Bekijk de gehele workout hier of via de knop hieronder!

2. Workout kern 1

In kern 1 van de full body workout voor thuis met gewichten gaan we het hele lichaam aanspreken met zogenaamde compound oefeningen, wat dat wilt zeggen is dat je met deze oefeningen meerdere spieren aanspreekt tijdens de oefening.

Het voordeel hiervan is dat je meer kracht en spiermassa opbouwt, coördinatie en evenwicht traint en je houdingen gebruikt die je in het dagelijks leven ook gebruikt.

Mocht je geen gewichten, dumbells of dergelijke hebben kun je een kijkje nemen bij Fitwinkel.nl voor apparatuur om in vorm te blijven!

Zie onderstaande oefeningen die in kern 1 zitten verwerkt! Mocht je meer uitleg willen over de oefeningen? Bekijk dan het hele workout bestand hier!

Squat

Shoulder press

Full body workout thuis met gewichten - Shoulder press

Plank

Full body workout thuis met gewichten - Plank

Dumbell press

Deadlift

Row

Full body workout thuis met gewichten - Bend over row

3. Workout kern 2

Kern 2 is een optionele kern, bij deze kern doe je oefeningen die gericht zijn op één specifieke spier/spiergroep, dut zijn dus geen compound oefeningen. 

Daarnaast zitten we wel nog in het thema van een full body workout voor thuis met gewichten! Dus er veranderd niks aan spieren die we proberen te trainen en de manier waarop we dat doen!

Hiermee definieer je de spieren zoals de tricep en bicep daadwerkelijk en kom je tot een mooi geheel in de workout! Hier onder staan de oefeningen die bij kern 2 horen.

Bicep curl

Full body workout thuis met gewichten - Bicep curl 1
Full body workout thuis met gewichten - Bicep curl 2

Tricep overhead extension

Lateral raise

Full body workout thuis met gewichten - lateral raise

Lunges

Full body workout thuis met gewichten - Lunges

Bicycle crunch

Full body workout thuis met gewichten - Bicycle crunch

4. Cooling down

De cooling down, een gedeelte van de workout die de meeste mensen overslaan. Maar dit is wel een belangrijk onderdeel zodat de doorbloeding in je lichaam geleidelijk tot rust kan komen.

Dit kan voorkomen dat je krampen krijgt na de training of een gevoel van duizeligheid of zelfs flauwvallen wegnemen.

Bij de cooling down wil je dus dat je hartslag weer omlaag gaat en dat doen we door rustig 5 tot 10 minuten uit te lopen en daarbij wat statische rek en strek oefeningen te doen. Deze oefeningen zijn te zien in het workout bestand!

Mocht je meer uitleg willen over hoe je de oefeningen correct uitvoert? Dan kun je het workout bestand via de knop hier onder bekijken! Of heb je nog apparatuur nodig zoals bumbells, elastieken of iets anders? Neem eens een kijkje op Fitwinkel.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *