Appelenstruiken

Wat is fruit met veel eiwitten? Eiwitrijk fruit dat jou gaat helpen!

Sommige dagen is het lastig om genoeg eiwitten binnen te krijgen en heb je gewoon net even dat fruit nodig die wat extra eiwitten geeft! 

Zonder eiwitten kunnen wij mensen niet leven, daarom is het belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Eiwitten zorgen en ook voor om verschillende functies in het lichaam in gang te houden die toch wel heel belangrijk zijn.

Echter is fruit er niet echt voor bedoeld om aan je eiwit te komen per dag, hier onder leer je meer over waarom fruit niet bedoeld is voor de eiwitten en waarvoor je fruit dan wel moet eten.

En een volledige lijst met ”eiwitrijk” fruit, in hoever het mogelijk is om eiwitten uit je fruit te halen! Want er is zeker wel wat verschil in het fruit dat je kan eten.

Welk fruit heeft veel eiwitten?

Zoals hierboven al genoemd heeft fruit in verhouding tot vlees, vis en peulvruchten niet echt een kans om jou te voorzien van je dagelijkse eiwit. Daarom is er niet echt ”eiwitrijk fruit” op de markt, maar er zijn zeker verschillen! 

Vlees, vis en peulvruchten hebben gemiddeld 15 tot 30 gram eiwitten per 100 gram, waarbij je hier onder ziet dat fruit niet eens in de buurt komt van die hoeveelheid eiwitten.

Fruit

Aantal gram eiwit per 100 gram

Rozijnen

3,3

Gedroogde abrikoos

2,9

Dadel

2,5

Avocado

2,0

Bramen

1,4

Frambozen

1,2

Banaan

1,1

Kiwi

1,1

Kers

1,0

Meloen

0,8

Grapefruit

0,8

Vijg

0,8

Olijf

0,8

Aardbeien

0,7

Mandarijn

0,7

Sinaasappel

0,7

Bessen

0,7

Pruim

0,7

Tomaat

0,7

Druiven

0,6

Mango

0,6

Ananas

0,5

Perzik

0,4

Appel

0,3

Peer

0,2

In deze tabel is dus te zien dat abrikoos dadel en avocado er ver bovenuit schieten, dus als je fruit wilt eten met veel eiwitten dan zijn dat de beste opties! 

Voor de rest van de fruitsoorten kun je de verschillen ook goed zien dus zou jij wellicht eerder voor de banaan gaan dan voor de appel als je meer fruit met veel eiwitten wilt eten!

Welke functies heeft fruit voor je lichaam?

Fruit is niet de beste bron voor veel eiwitten, maar deze blog laat zien welk fruit de meeste eiwitten heeft. 

Fruit is vooral goed voor het leveren van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. En helpt ook het verwerken van de eiwitten die je eet.

Daarnaast verlaagt het de bloeddruk en maakt de kans op hart- en vaatziekten dus minder.

Het voedingscentrum geeft aan dat fruit in verband staat met een lager risico op diabetes type 2, darmkanker en longkanker.

appels op een rij

Hoeveel fruit per dag?

Volgens het voedingscentrum is het aangeraden om 2 porties fruit per dag te eten (ongeveer 200 gram) waarvan je het fruit niet kan vervangen door sappen omdat dit meer suikers bevat! 

En om je even te laten schrikken kan het zijn dat die sappen net zoveel suikers bevatten als frisdranken, met als minpuntje dat het ook nog minder voedingsstoffen en vezels bevat dan een stuk fruit.

Tekort aan eiwitten?

Mocht je na deze blog nog steeds te weinig eiwitten binnenkrijgen, ook al weet je alle soorten eiwitrijke fruit.

Dan is er ook een andere optie om je spieren goed te laten herstellen! Met de Whey Proteïn van Fitwinkel.nl kun je makkelijker aan je eiwitten komen.

En zou je fruit kunnen eten voor de bovenstaande voordelen in plaats van de eiwitten die je nodig hebt!

whey protein fitwinkel

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *